250 gr vörös lencse
1 tk őrölt kurkuma
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk tamarindpép
2 tk római kömény
1 tk barna/fekete mustármag
3 cm gyömbér
őrölt chilipaprikapor vagy Erős Pista
egy csokor friss koriander
3 ek étolaj
A lencsét megmossuk, majd 0,7-1 liter vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a kurkumát, a karikákra vágott hagymát, a tamarindpépet és óvatosan sózzuk. Miközben a lencse fő, az étolajon óvatosan megpirítjuk a római köményt és a mustármagot (pattog!) Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a reszelt gyömbért és néhány perc múlva a chilipaprikát.
Hamar megfő - az utolsó 5 percben jön bele az apróra vágott koriander.
Bármilyen lencsével elkészíthető!