2 közepes zellergumó
2 nagyobb savanykás alma
2 citrom
100 g dio
100 g márványsajt
1 kis fejes saláta
Mártás:
1 dl tejszín
4 ek majonéz
só, őrölt fehér bors
A citromokat kifacsarjuk. A zellert meghámozzuk, és gyufaszál méretűre gyaluljuk. Azonnal meglocsoljuk citromlével, nehogy megbarnuljon.
Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük a citromos zellerhez. A diót durvára vágjuk, néhány szemet félreteszünk díszítéshez. A sajtot is apró kockákra vágjuk.
A mártáshoz a tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk. A zeller-alma keveréket lecsepegtetjük, belekeverjük a mártásba. Óvatosan hozzáadjuk a diót és a sajtot, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.
Salátaleveleken tálaljuk, dióval díszítve.
Előételnek, és húsok mellé köretnek is jó!