kb. 500 gr zeller
3 nagy illatos körte
egy kisebb sonkahagyma felaprítva
2 kis ág friss rozmaring
1 l húsleves alaplé
1 dl tejszín
50 gr vaj
egy citrom leve
pirított tökmag
tökmagolaj
só, bors, szerecsendió
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát és a rozmaringot, és üvegesre pároljuk. A zellert és a körtét nagyobb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk úgy, hogy a körte és a zeller negyedrésze maradjon meg kéxőbbi felhasználásra. Citromlével leöntjük őket, hogy ne barnuljanak meg.
A keveréket felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk. Kb. 10-15 perc főzés következik, majd levesszük a lángról és hagyjuk kihűlni. Nutrimaxszal pürésítjük - a rozmaring is legyen benne - , majd hozzáadjuk a tejszínt.
A félretett zellert és körtét aprítógépbe tesszük és kb. 1 cm-es kockákra aprítjuk.
Tálalás előtt tesszük a levesbe, amit kis szerecsendióval még bolondítutnk. Tetejét tökmagolajjal és pirított tökmaggal díszítjük.
Aki kicsit sűrűbb levest szeretne, 1-2 főtt krumplit is betehet a Nutrimaxba.