Hozzávalók
20 g vaj
300 g csirkecombfilé, falatnyi darabokra vágva
1 csokor újhagyma, felkarikázva
só, bors
1,2 liter víz
4 szem burgonya, felkockázva
100 g spenót, megpucolva, felaprítva
100 g sóska, megpucolva, felaprítva
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
1 csokor korinader, finomra aprítva
1 csokor medvehagyma, finomra aprítva
1 citrom leve
Tálaláshoz:
Kemény tojás, lereszelve
Tejföl
A vajon körbepirítjuk a falatnyi darabokra vágott csirkecombot. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány percig dinszteljük. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Felöntjük a vízzel, majd beledobjuk a felkockázott krumplit, 5 percig főzzük. Az összes zöldet megpucoljuk, átöblítjük, finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a leveshez. Kb. 15 percig főzzük, amíg a krumpli és a hús teljesen megpuhulnak, és a zöldek összeesnek. Szükség szerint sóval, borssal ízesítjük, majd egy citrom levét frissen hozzáfacsarjuk. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá, amit megszórunk lereszelt kemény tojással.
Az eredeti borscs nem zöld, hanem piros a céklától. A zöld borscs is mennyei!