Vissza

Levesek

Zöld borscs

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

Hozzávalók
20 g vaj
300 g csirkecombfilé, falatnyi darabokra vágva
1 csokor újhagyma, felkarikázva
só, bors
1,2 liter víz
4 szem burgonya, felkockázva
100 g spenót, megpucolva, felaprítva
100 g sóska, megpucolva, felaprítva
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
1 csokor korinader, finomra aprítva
1 csokor medvehagyma, finomra aprítva
1 citrom leve
Tálaláshoz:
Kemény tojás, lereszelve
Tejföl

Elkészítés

A vajon körbepirítjuk a falatnyi darabokra vágott csirkecombot. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány percig dinszteljük. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Felöntjük a vízzel, majd beledobjuk a felkockázott krumplit, 5 percig főzzük. Az összes zöldet megpucoljuk, átöblítjük, finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a leveshez. Kb. 15 percig főzzük, amíg a krumpli és a hús teljesen megpuhulnak, és a zöldek összeesnek. Szükség szerint sóval, borssal ízesítjük, majd egy citrom levét frissen hozzáfacsarjuk. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá, amit megszórunk lereszelt kemény tojással.

Jó tanács

Az eredeti borscs nem zöld, hanem piros a céklától. A zöld borscs is mennyei!