Vissza

Főételek

Zöldbabfőzelék - v2

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1-1,5 kg zsenge zöldbab
1 csomag petrezselyem
2,5 dl tejföl
1 közepes hagyma
2 ek édes pirospaprika
só, cukor, ecet

Elkészítés

A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirosparikával, majd rádobjuk a babot. Megforgatjuk, pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Inkább kevesebb legyen a víz, nehogy a végén híg legyen a főzelék. Ropogósra pároljuk.

Turmixgépbe teszünk kb. fél kg babot, a levéből szükség szerint, sót, a nyers petrezselymet, a tejfölt és kis ecetet és cukrot. Összeturmixoljuk, majd ezzel a keverékkel sűrítjük be a babot.

Jó tanács

Ezzel a módszerrel nagyon jó, egészséges és nem hízlaló főzelékeket lehet csinálni, szinte bármilyen zöldségből.