1- 1,5 kg zsenge zöldbab
2 csomag újhagyma zölddel együtt
1 csomag petrezselyem
só
bors
Az újhagymát megtisztítjuk, és a zölddel együtt felvágjuk. A zöldbabot megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk a szálaktól, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
Olívaolajat forrósítunk egy nagyobb lábasban, beledobjuk a hagymát, párszor megforgatjuk. Rátesszük a nyers zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd lefedve "al dente" ropogósra főzzük. Tálalás előtt keverjük hozzá a nagyon apróra vágott petrezselymet.
Én először korai Juliska babból csináltam - remek volt! Lehet kísérletezni más fűszerek hozzáadásával is - pl. kakukkfű, csombor, esetleg kapor, stb. Mindenféle húshoz kíváló köret és nagyon egészséges is.