500 gr zöldbab
1,2 l húsleves
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 kk pirospaprika
fél citrom leve
2 ek cukor
só
bors
2 ek friss kapor
2 ek friss ptrezselyem
1 ek friss tárkony
A zöldbabot megtisztítjuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A húslevesbe tesszük a fokhagymával és a babérlevéllel. "Al dente" keménységűre főzzük, majd a fokhagymát és a babérlevelet kivesszük.
A tejfölt és a a zöldbab kb. egyharmadát 1-2 dl levessel turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a citrom kifacsart levét, a cukrot, sót, borsot és simára turmixoljuk.
Végül tálalás előtt a friss zöldfűszereket felaprítjuk, vagy kis levessel Nutribulletben szétzúzzuk, és a leveshez keverjük.
Hidegen és melegen is kitűnő.