Vissza

Főételek

Zöldborsó főzelék

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1-1,5 kg tisztított zöldborsó
petrezselyem
2 ek kristálycukor

3 ek olaj
kb. 2 dl tej

Elkészítés

Egy lábasba beleöntjük az olajat, beletesszük a kristálycukrot, kicsit összeforraljuk (ne barnuljon meg a cukor!) majd beleöntjük a megtisztított borsót.

Kis vizzel (max. annyival, amennyi ellepi) felengedve, lefedve puhára pároljuk. A megfőtt borsó kb. egyharmadát turmixgépbe tesszük, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, sót és a tejet, majd símára turmixoljuk. Izlés szerint átszűrve vagy anélkül hozzáöntjük a borsóhoz.

Ha túl híg lenne, akkor még turmixolunk a borsóból, ha túl sűrű, akkor kis tejjel higítjuk.

Jó tanács

A turmixolást kezdjük kevesebb tejjel, és fokozatosan higítsuk, ha szükséges. Nagyon egészséges, nem hízlal, és nagyon finom!