Vissza

Előételek

Zöldfűszermártás tavasszal

Mautner Zsófia nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 7 dl mártáshoz

3 dl yoghurt
2 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 csokor snidling
néhány szál friss tárkony
néhány levél medvehagyma
2 főtt tojás
1 citrom reszelt héja és leve
só, bors
1 evőkanál mustár
ízlés szerint reszelt fokhagyma vagy fokhagymás só
1 kávés kanál porcukor

Elkészítés

Az összes fűszernövényt durvára aprítjuk, majd a yoghurttal együtt botmixerrel símára pürésítjük. A keverékhez adjuk a mustárt, a felkockázott tojásokat, fokhagymát, a citrom levét és héját. Sóval, borssal ízesítjük, és készre pürésítjük.
Néhány napig eláll.

Jó tanács

Sonkához , húsokhoz, sült krumplival/zöldségekkel kíváló!