1 kg gomba, lehetőleg róka és vargánya vegyesen
leveszöldség: 3-4 sárgarépa, 3-4 fehérrépa, egy közepes zeller és egy közepes karalábé, kevés kelkáposzta
egy nagyobb fej hagyma
2 dl tejfel
perezselyem
só, bors, olaj
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.A gombát alaposan megmossuk, amennyire szükséges megtisztítjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk. Megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és megpároljuk.
Néhány perc után beletesszük a megtisztított de egészben hagyott zöldségeket, és annyi vízzel öntjük le, amennyi elfedi. Csak rövid ideig főzzük - a zöldség maradjon ropogós!
Amikor kész, a zöldséget kivesszük. Felét felszeleteljük, másik felét a leves levével, a petrezselyemmel összeturmixoljuk. A tejfölt is itt kell beletenni.
Összeöntjük a turmixolt masszát és a gombás levet a felkarikázott zöldségekkel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Erdei gombából lesz igazán FENSÉGES - a champignonból "csak" fínom. Aki nem fél a hízástól, csipetkét is tehet bele. (egy tojás, só, annyi liszt, amennyit felvesz, és kézzel beleszaggatni).