Vissza

Főételek

Zöldségragu maradék zöldségekből

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1 kg bármilyen zöldség
40 g vaj
1 tk őrölt kurkuma
2 ek currypor
1 nagy hagyma finomra aprítva
3 cm friss gyömbér finomra aprítva
50 g hántolt napraforgó mag
2 dl tejszín
1,5 dl natúr joghurt
só, bors, olívaolaj

Elkészítés

A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és alaposan összeforgatjuk olívaolajjal. Tepsibe tesszük, és 220 fokra előmelegitett sütőben kb. 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a mártást: egy lábasban felolvasztjuk a vajat egy kevés olajjal. Beletesszük a hagymát, gyömbért és a fűszereket. Pár másodpercig pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel. Levedve 15 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel vagy Nutribullet segítségével pépesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt és pár percig erős lángon főzzük. Ráöntjük a készre sült zölségre. A joghurtot tálaláskor adjuk - hátha valakinek túl fűszeres a ragu. Pitával vagy más jóféle kenyérrel tálaljuk.

Jó tanács

A hagyma mellé - aki szereti - lehet 1-2 gerezd finomra aprított fokhagymát is belekeverni.